Fietsvakantie

De laatste jaren zijn de fietsvakanties heel erg in opkomst. Met name de fietsvakanties in het buitenland zijn zeer in trek. Een hele hoop mensen genieten ervan om op vakantie te kunnen ontspannen en actief bezig te kunnen zijn.

Fietsvakantie in Europa

Op de fiets de natuur en omgeving verkennen is heerlijk, je ruikt de natuur en je begeeft je tussen de lokale bevolking. Je kunt in diverse landen in Europa genieten van een fietsvakantie. In Frankrijk kun je bijvoorbeeld langs de Loire fietsen of city biken in Parijs. Ontdek bijvoorbeeld ook de Italiaanse Dolomieten. Fiets in Portugal langs de Quinta’s, de porthuizen en ontdek zo het land van de Fado. Een fietsvakantie door Duitsland breng je natuurlijk door langs de Donau of de Romantische Strasse. In Spanje kun je ook Barcelona per fiets ontdekken of fiets over de Canarische Eilanden.

Waarom een fietsvakantie boeken?

Een fietsvakantie is dé ideale manier om actief, cultureel, gezond en milieubewust te genieten van je vakantie! Je doet dit echt met plezier en je geniet volop van al die mooie plekjes in het buitenland. Je bent mobieler dan met de auto en hoeft je geen zorgen te maken over het vinden van een parkeerdek. Dus trek erop uit! Neem die fiets mee en geniet. Bovendien geeft het een ontspannend gevoel als je op de fiets zit.

Wat neem je mee op fietsvakantie?

Allereerst je eigen fiets natuurlijk! Als het geen optie is om je fiets mee te nemen kan je natuurlijk ook altijd een fiets huren bij de plaatselijke accommodaties. Tegenwoordig kan je vaak ook een elektrische fiets huren. Ook is een bandenplakset aangeraden. Neem ook voldoende binnen- en buitenbanden mee, waarschijnlijk heb je deze niet nodig maar het is altijd handig om ze bij je te hebben! Een bidon is ook aangeraden en neem ook voldoende regenkleding mee! Verder is het gebruikelijke nodig wat je mee neemt op vakantie. Denk er wel aan om niet al te veel mee te sjouwen want dat is allemaal extra gewicht.