cruiseschip

Op reis met een cruiseschip

De meeste mensen gaan op reis met het vliegtuig, met de auto of met de fiets, maar er zijn ook andere manieren waarop je lekker op vakantie kunt gaan. Wat denk je van een reis per cruiseschip? Op zee geniet je van de enorme luxe aan boord en zodra het schip aanmeert, kan je weer een prachtige nieuwe stad bewonderen.

Wat heeft een cruiseschip te bieden?
Cruiseschepen zijn er al heel erg lang. Een van de bekendste is de Titanic, waar het helaas niet zo goed mee is afgelopen. Gelukkig zijn de schepen van tegenwoordig zeer goed in elkaar gezet, waardoor een ramp als toen vrijwel niet meer voorkomt. Op een cruiseschip heb je je eigen luxe ‘hut’ met alles erop en eraan wat je nodig hebt. Onderweg kun gebruik maken van de vele faciliteiten die een cruiseschip rijk is. De meeste schepen hebben meerdere restaurants aan boord. Van hele chique gelegenheden waar je enkel in gala naartoe mag, tot gezellige pizzeria’s en restaurants met een lopend buffet. Daarnaast is er vaak een theater aan boord, een bioscoop, een zwembad, een tennisbaan en nog veel meer waar jij de dag kunt doorbrengen.

Bestemmingen
Cruiseschepen varen de hele wereld over. Je kunt het dan ook zo gek niet bedenken of je kunt er per schip naartoe. Het leuke is dat je dus onderweg kunt genieten van veel luxe en dat als je aankomt, er een hele nieuwe wereld voor je open gaat. Met de verschillende bestellingen kun je denken aan een cruise naar de fjorden van Noorwegen, steden aan de Middellandse zee waarbij je Griekenland aan kunt doen en Italië, maar je kunt ook dichter bij huis blijven en een cruise naar Engeland en Frankrijk maken. Wil je verder weg, denk dan eens aan een cruise naar Miami.

Last minute
Een cruisevakantie lijkt heel erg duur, maar dit kan behoorlijk meevallen als je een last minute vakantie boekt. Omdat ze de reis graag volgeboekt willen hebben, worden lege plekken goedkoper aangeboden. Op die manier kun jij lekker voordelig op vakantie en heeft de reisorganisatie een volgeboekte reis. Genieten dus van een lekker luxe cruise voor weinig geld.