waarom worden tegenwoordig veel autovakanties geboekt?

Uit cijfers van de ANWB komt uit dat er tegenwoordig weer veel autovakanties worden geboekt. Er zijn veel redenen waarom er tegenwoordig veel autovakanties worden geboekt.

Een van de voornaamste redenen is natuurlijk het gemak. Je gaat met je eigen auto naar de plek van bestemming, je hoeft daar ook geen auto te huren of een scooter. Je kan ook je eigen fietsen heel gemakkelijk mee nemen. Wat natuurlijk ook heel fijn is,  als je met een vliegtuig ergens naartoe gaat, dan moet je daarna nog een dure taxireis betalen. Dat voorkom je als je met je eigen auto naar de plek van bestemming reist.

Wat ook leuk is, maar bijna niet voorkomt, is lifters meenemen als je bijvoorbeeld met een stel vrienden op vakantie gaat. Zelf ben ik vorig jaar naar Blanes gegaan met vrienden en hebben wij een Volkswagen Transporter omgebouwd tot camper voor vier man. Onderweg kwamen wij twee jongens tegen die we onderweg konden afzetten. Dat hebben wij ook gedaan en het was ook erg leuk om dat te doen. Maar eenmaal in Blanes hebben we daar een week gefeest, daarna zijn we een weekje naar Lloret de Mar geweest en daarna hebben we nog een aantal dagen doorgebracht in Barcelona. In Barcelona hebben we drie dagen doorgebracht. Al met al zijn we ruim drie weken van huis geweest en hebben we drie weken heel veel plezier gehad met elkaar.

Er zijn ook wel nadelen aan zo’n vakantie, je hebt bijna geen privacy want je zit constant dicht op elkaar. Ook is het handig als meerdere personen in je groep een rijbewijs hebben, een hele hoop uren achter elkaar reizen is niet fijn en je wordt er ook hartstikke moe van. Red Bull en andere energie drankjes die werken op een gegeven moment niet meer. Maar we kijken met zijn vieren terug op een hele mooie zomer vol plezier!