download

Zonvakantie

In de mei- en zomervakantie zoeken mensen graag de zon op. Een zonvakantie is er in alle soorten en maten. De landen rond de Middellandse Zee zijn heel bekend onder de vakantiegangers. Er is een brede selectie van sfeervolle accommodaties. Maar niet alle vakantiebestemmingen liggen rond de Middellandse Zee, veel mensen bezoeken tegenwoordig ook Zuid-Oost Azië of het Caraïbisch gebied. Eenmaal aangekomen op de plek van bestemming geniet je van de culinaire hoogstandjes, cultuur, sport, prachtige stranden en de omgeving. Hieronder staat een top vijf met zonvakantie bestemmingen die het meest bezocht zijn afgelopen jaar.

  1. Sliema, Malta: Sliema kent een boulevard van ruim 3 kilometer en biedt een prachtig uitzicht over de St. Julian’s Bay en over de Balluta Bay. Sliema is een waar winkelparadijs en het kent mooie, authentieke huizen. Vanuit Sliema zijn er genoeg mogelijkheden om het prachtige eiland te verkennen.
  2. Algarve, Portugal: De Algarve strekt zich over de hele zuidkust uit van Portugal. De huizen in dit gebied worden nog steeds gebouwd met een typische Arabische stijl, dat maakt het leuk om door het gebied heen te trekken maar het is ook bekend onder de feestvierders. Er zijn veel uitgaansgelegenheden in de wat grotere steden.
  3. Kreta, Griekenland: Kreta is vrijwel één van de bekendste bestemmingen van allerlei mensen uit alle uithoeken van de wereld. Kreta is een prachtig eiland met prachtige historie. Er is veel te doen, voor zowel jong als voor oud. Niemand hoeft zich te vervelen op dit prachtige eiland!
  4. Rhodos, Griekenland: Rhodos is grofweg in tweeën gespiltst. Er is een middeleeuws gedeelte en een modern gedeelte. Er zijn prachtige bezienswaardigheden te vinden op dit eiland, net als bij Kreta. Als je moe bent van al het wandelen en even wil uitrusten kan dit in bijvoorbeeld het Rodinipark.
  5. Lanzarote, Spanje: Lanzarote staat er om bekend dat het heel ruig en woest is. Door het ruige- en woeste karakter laten veel mensen zich afschrikken maar het heeft zo ook zijn charmes. Het ruige landschap staat in verhouding weer mooi tegenover de goed- en prachtig onderhouden dorpjes.